Bilindiği gibi ülkemizde ve dünyada saç problemleri çok fazladır. 1980’li yılların başlarında peruk kullanımından doğan rahatsızlıklar nedeni ile protez saçların temeli atıldı. Ancak kullanılan materyaller uygunsuz olmakla beraber , günlük kullanımda da bir takım sorunları beraberinde getiriyordu. 2000’li yıllarda saç protezi üretimi iyice gelişti ve iş gücünün de artması ile birlikte bugün ki doğallığına kavuştu. Çoğu zaman karşılaşılan saç sektörü problemlerini en asgariye indirgemek ciddi teknik bilgi gerektirdiği için yapılan araştırmalar neticesinde; klasik protez saçın kullanımının dayanıklılığı ve ünlülerin tercihi olan en doğal yapay deriden üretilen üst düzey altyapı kullanılarak ortaya çıkartılan DBL-X yöntemi hem doğallığı hem de dayanıklılığı bir arada sunar.

Saç protezi tıbbi bir müdahale gerekmeksizin özel yapıştırıcı bir solüsyon sayesinde kişinin saçsız alanına uygulanır. Uygulama tamamen kozmetik ve geri dönüşü mümkün yöntemlerle yapılmaktadır.

1. Saç protezi tıbbi bir müdahale gerekmeksizin özel yapıştırıcı bir solüsyon sayesinde kişinin saçsız alanına uygulanır. Uygulama tamamen kozmetik ve geri dönüşü mümkün yöntemlerle yapılmaktadır.

2. Kullanılan yardımcı malzemeler ( yapıştırıcılar – bantlar – çözücüler vs. ) yetkili yerden temin edildiklerinde, cilt dostu ve su bazlı ürünler olduklarından insan sağlığına aykırı bir şey içermezler.

3. Saç protezlerinin değişik çeşitleri vardır. Tamamen deriden yapılabildikleri gibi altyapılarını değişik malzemelerden imal ettirebilmek mümkündür. Türkiye’de kullanılan tasarımlar genellikle, çevresi 1″ ( bir inch ) genişliğinde deri, orta kısmı ise lace denilen hava ve su geçirgenliği olan şeffaf bir maddedendir.

Kimi zaman ön şakak çizgisine denk gelen kısımlarına yine lace uygulanarak doğal saç görüntüsü elde edilir.

4. Geliştirilmiş tekniklerle yapılan saç protez ekimleri ile insan doğasındaki saçların bire bir taklit edilmesi neticesinde artık, üst düzey protez saçların doğal insan saçından ayırt edilebilmesi mümkün olmamaktadır.

5. Saçın % 100 doğal insan saçından olması ve protez saç yapılacak şahsın saç özelliklerine uyumunun iyi belirlenmesi ilk adım için önemlidir. Ancak doğru ve uzmanlıkla alınmış bir saç kalıbının dahi üretim aşamasında kullanılacak altyapı ve saç kalitesinin üst düzeyde olmamasından dolayı, müşteriye uygulama aşamasında sorun yaratacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

Kalitesine önem verilmeksizin üretilen saçlar, doğallıktan uzak olacaktır. Pek çok firmanın çözemediği sorunlarının başında üretim yerleri ile ilgili kalite standartlarının uygulanmasında ortaya çıkan aksaklıklar gelmektedir.

Çoğu fabrika kalite standartlarına önem vermeksizin seri üretimlerle ( hazır kalıp ) pazarı doldurmakta ve yine pek çok saç firması da bu düşük kalitedeki saçları müşterilerine pazarlamaktadır.